x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două focare de infestare cu păduchi în școli din Târgoviște

Două focare de infestare cu păduchi în școli din Târgoviște

07 Oct 2016   •   14:16
Două focare de infestare cu păduchi în școli din Târgoviște

Două focare de pediculoză au fost descoperite în şcoli din Târgovişte, în urma unor controale efectuate de Direcţia de Sănătate Publică, informează un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.

DSP Dâmboviţa informează că au fost aplicate două sancţiuni pentru gestionarea defectuoasă a focarului şi neraportarea cazurilor la DSP.

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei şi a fost dat un avertisment.

''În urma acţiunii de control, efectuată de o echipă mixtă a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, pentru verificarea respectării reglementărilor sanitare în cabinetele medicale şcolare, arondate şcolilor gimnaziale numărul 10 şi 13 din Târgovişte, s-au constatat următoarele: în cele două şcoli evoluează două focare de pediculoză (...); Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu a fost notificată în scris cu privire la cazurile de pediculoză; la ora controlului, echipei de control nu i s-a putut prezenta o procedură de intervenţie în caz de pediculoză'', se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

În document se mai precizează că la cele două unităţi de învăţământ nu s-a putut face dovada triajul epidemiologic zilnic.

La Şcoala Gimnazială nr.10 au fost depistate 13 cazuri de copii cu păduchi, iar la Şcoala Generală nr. 13 s-au înregistrat 16 astfel de cazuri.

DSP Dâmboviţa anunţă impunerea mai multor măsuri: implementarea unei proceduri de intervenţie în caz de pediculoză; scoaterea din colectivitate a copiilor care prezintă pediculoză; respectarea reglementărilor sanitare în ceea ce priveşte raportarea cazurilor; efectuarea zilnică a triajului epidemiologic şi consemnarea acestuia.

''DSP Dâmboviţa a distribuit substanţe de deparazitare de tip Piretroid Ped. Ancheta epidemiologică este în derulare prin cabinetul de medicină de colectivitate şcolară, eventualele cazuri depistate urmând a fi supuse aceloraşi măsuri de deparazitare, până la închiderea focarului'', se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, revenirea în colectivitate a copiilor depistaţi cu pediculoză se va face numai cu avizul medicului de medicină şcolară. AGERPRES

×
Subiecte în articol: infestare cu paduchi in scoli