x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două persoane au fost atacate de urs în municipiul Făgăraş. Una dintre victime este o fetiță de 14 ani

Două persoane au fost atacate de urs în municipiul Făgăraş. Una dintre victime este o fetiță de 14 ani

23 Oct 2017   •   09:21
Două persoane au fost atacate de urs în municipiul Făgăraş. Una dintre victime este o fetiță de 14 ani

Un bărbat în vârstă de 39 de ani şi o fată de 14 ani, ambii din municipiul Făgăraş, au fost atacaţi de urs luni dimineaţa, aceştia având plăgi şi zgârieturi, dar sunt conştienţi, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

"Incidentul s-a petrecut luni dimineaţa, la ora 7,35 pe strada Câmpului din municipiu, în apropierea unui bloc. Bărbatul a suferit zgârieturi, iar fetiţa are o plagă muşcată la nivelul şoldului stâng şi zgârieturi la umăr. Până la sosirea echipajelor medicale la faţa locului, bărbatul s-a deplasat singur la spital, iar fetiţa a fost transportată cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Făgăraş", a spus Ciprian Sfreja.

Săptămâna trecută, Ocolul Silvic Făgăraş a depus documente la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov şi la Garda Naţională de Mediu-Comisariatul din Braşov, pentru recoltarea unui exemplar de urs care a fost văzut de mai multe ori în apropierea locuinţelor din zonă.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului au mai fost depuse documente în această lună pentru recoltarea altor cinci exemplare de urs din zona Braşov şi din alte localităţi din zona Făgăraşului. Reprezentanţii Asociaţiilor pentru Protecţia Animalelor din Braşov au cerut Ministerului Mediului să nu aprobe recoltarea exemplarelor de urs, ci să fie găsite alte soluţii pentru ca animalele să nu mai coboare din pădure, în zonele locuite, în căutare de mâncare. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: urs