x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două tinere, reținute pentru că l-ar fi ajutat pe un suspect în cazul unei tentative de omor

Două tinere, reținute pentru că l-ar fi ajutat pe un suspect în cazul unei tentative de omor

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   11:36
Două tinere, reținute pentru că l-ar fi ajutat pe un suspect în cazul unei tentative de omor
Sursa foto: ThinkstockPhotos

Două tinere, de 18 și 23 de ani, din comuna Mătăsari, județul Gorj, au fost reținute pentru că l-ar fi ajutat pe bărbatul de 29 de ani căutat de polițiști pentru tentativă de omor.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au continuat cercetările în cauza privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, iar, în urma administrării probatoriului, au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două tinere, de 18 și 23 de ani, din comuna Mătăsari, bănuite de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Cele două tinere l-ar fi sprijinit pe bănuitul de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu, după comiterea agresiunii din data de 23 septembrie, să se sustragă de la urmărirea penală.

„Încă o dată, facem apel la cetățeni, în cazul în care dețin informații relevante cu privire la locul în care s-ar putea afla bărbatul căutat, să apeleze numărul de urgență 112”, transmite IPJ Gorj.

Tânărul de 29 de ani, care are tatuat un pistol mitralieră pe ceafă, este căutat de polițiști pentru că a înjunghiat un alt bărbat în zona abdominală.

„La data de 23 septembrie a.c., Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată direct, de personalul medical, cu privire la faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, s-a prezentat un bărbat, care prezenta mai multe plăgi produse prin înjunghiere. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, la aceeași dată, în jurul orei 02:00, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce se afla pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din aceeași localitate, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit cu un cuțit în zona abdominală de o persoană”, transmitea IPJ Gorj.

Polițiștii au stabilit că victima ar fi fost lovită de bărbat de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu.

„În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că victimei i-a fost pusă în pericol viața, motiv pentru care a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptei, din lovire sau alte violențe în tentativă la infracțiunea de omor. Bărbatul căutat se numește Mutu Ioan Romică, de 29 de ani și locuiește în municipiul Târgu Jiu. Ca semn particular, bărbatul prezintă un tatuaj cu un pistol mitralieră pe ceafă. Rugăm cetățenii care îl văd pe bărbatul căutat să nu intervină și să apeleze numărul de urgență 112”, se menționa în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suspect tinere retinute