x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Petrecere opulentă la o școală din Bacău pentru un elev de 9 ani: Șampanie, muzică populară, animatori, cameramani

Petrecere opulentă la o școală din Bacău pentru un elev de 9 ani: Șampanie, muzică populară, animatori, cameramani

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   14:01
Petrecere opulentă la o școală din Bacău pentru un elev de 9 ani: Șampanie, muzică populară, animatori, cameramani
Sursa foto: Facebook

Părinții unui elev în clasa a II-a din Bacău i-au serbat ziua de naștere la școală cu șampanie, muzică populară, mai mulți animatori și cameramani.

Evenimentul a avut loc la Școala Miron Costin și a ținut 20 de minute, între orele 9.50-10.10, în timpul pauzei principale, scrie ziaruldebacau.ro.

Solista de muzică populară, Mădălina Hârbirea, a apărut cu un pahar de șampanie iar filmarea a fost postată pe rețelele sociale. După ce a stârnit reacții negative, aceasta a fost ștearsă. 

„Când unii copii abia au bani de pachet, alți părinți aleg să epateze, aducând mâhnire în sufletele copiilor cu mai putine posibilități! Sunt curioasă ce părere are conducerea acestei școli despre acest eveniment ce a devenit material de media fără acordul părinților”, a transmis un părinte Ziarului de Bacău., a scris un părinte pe Facebook.

Inspectoratul Școlar Bacău informează că mama copilului ar fi lăsat o cerere la secretariat. 

„Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin” Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare. Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei. În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici.”, transmite Inspectoratul Județean Bacău

Totodată, directorul unității de învățământ i-a chemat la școală pe părinții elevului. Tatăl acestuia este primarul din comuna Vultureni, care are și dosar penal deoarece a condus sub influența alcoolului și a produs un accident în anul 2022. 

"Educatoarea şi-a dat acordul. Şi nu este nicio problemă cu şampania. Cred că animatoarele au pus şampanie pentru copii", a explicat acesta. 

"În urma incidentului, s-a demarat o anchetă internă, atât la nivelul unităţii de învăţământ, cât şi la nivelul ISJ Bacău. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranţa elevilor în interiorul unităţilor de învăţământ şi dezaprobă astfel de practici", a spus directorul general al IȘJ Bacău, Anca Egarmin, pentru Ziaruldebacau.ro.

×