x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozie de cazuri de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați. Aproape toți beneficiarii sunt infectați

Explozie de cazuri de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați. Aproape toți beneficiarii sunt infectați

30 Noi 2020   •   13:08
Explozie de cazuri de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați. Aproape toți beneficiarii sunt infectați

Aproape toți beneficiarii și angajații unui centru de bătrâni din județul Galați s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. Ei sunt asimptomatici, dar vor fi duși la spital pentru verificări suplimentare. Ulterior, pacienții vor sta în centrul de îngrijire care a fost introdus în carantină, scrie Mediafax

36 de persoane din centrul de îngrijire pentru bătrâni din comuna gălățeană Vânători s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. Este vorba despre beneficiari și angajați, toți fiind asimptomatici. Centrul a fost introdus în carantină.

„Direcția de Sănătate Publică Galați a confirmat un focar de coronavirus la un centru de bătrâni din comuna Vânători. În urma testărilor, 36 de persoane – 32 de beneficiari (dintr-un total de 36) și patru angajați ai centrului – au primit rezultate pozitive. Toate persoanele confirmate sunt asimptomatice. Centrul de îngrijire a fost plasat în carantină pentru 14 zile”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

În urma apariției acestui focar, în comuna gălățeană Vânători rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 a trecut de nouă persoane la mia de locuitori. Totuși, autoritățile nu vor introduce comunitatea în carantină deoarece fără bolnavii din centrul de bătrâni rata de infectare este mai mică de patru persoane infectate la mia de locuitori.

 

×