x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale EXPLOZIE in IASI. Două etaje ale unui bloc au sărit în aer. Sunt doi morți

EXPLOZIE in IASI. Două etaje ale unui bloc au sărit în aer. Sunt doi morți

02 Aug 2016   •   07:07
EXPLOZIE in IASI. Două etaje ale unui bloc au sărit în aer. Sunt doi morți
Sursa foto: mrdoggs/Getty Images/iStockphoto

EXPLOZIE in Iasi. Un bloc de pe strada Văscăuţeanu, din Copou, a sărit în aer. Doi oameni au murit, 11 au fost răniţi. Explozia a fost provocată de o acumulare de gaze. Unii locatari afirmă că au simţit miros de gaze de câteva zile. Alţii susţin că o centrală ar fi cauza. “Oamenii vorbesc că ar fi vorba despre o centrală defectă, undeva într-un apartament. Proprietarii acestuia nu erau acasă de câteva zile“, spunea aseară un ieşean. În bloc trăiesc pensionari, dar la parter fost înregistrat în trecut şi sediul unei firme ori a unui cabinet de avocatură, informeaza ziaruldeiasi.ro.

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a anuntat ca a pus la dispozitia locatarilor evacuati din blocul in care s-a produs explozia caminul unui liceu. Chirica a precizat ca "blocul in care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit". 

"Am decis cazarea celor din blocul respectiv in caminul de la liceul I.C. Stefanescu. Multi dintre locatari au spus ca vor merge la rude, vom vedea cati oameni au nevoie de cazare. Blocul in care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit, cel putin pana la efectuarea unei expertize. Inclusiv scara interioara a fost distrusa", a declarat pentru News.ro Mihai Chirica.

Echipajele de intervenţie medicală SAJ şi SMURD care au intervenit la locul deflagraţiei din Copou au acordat îngrijiri medicale pentru 11 victime. Alte două persoane scoase de sub dărâmături, soţ şi soţie, nu au mai putut fi salvate de medici şi au fost declarate decedate. Prima victimă decedată pe care salvatorii au găsit-o era un bărbat aflat în stop cardiorespirator, pe care manevrele de resuscitare nu l-au mai readus la viaţă. Soţia sa a fost găsită o oră mai târziu, decedată sub dărâmături.

Potrivit reprezentanţilor celor două servicii de intervenţie medicală, starea pacienţilor preluaţi de la faţa locului este stabilă. Cadrele medicale susţin că cei cinci pacienţi prezintă intoxicaţii de la fumul inhalat şi traumatisme uşoare pe care le-au făcut în momentul în care au fost surprinşi de suflul exploziei. „Pacienţii au inhalat fum şi prezentau monotraumatisme. Pentru investigaţii au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul «Sfântul Spiridon». Ulterior, vor fi internaţi în clinica de specialitate”, a explicat la faţa locului profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Explozie Iasi 1 august 2016

×
Subiecte în articol: explozie