x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiul de la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacăra

Incendiul de la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacăra

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   18:25
Incendiul de la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacăra

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

UPDATE: La acest moment, incendiul de la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacără, transmite ISU Constanța. Potrivit sursei citate, nu au fost găsite victime.

„La fața locului, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase. Până la acest moment, nu au fost identificate victime. La acest moment, incendiul nu se mai manifestă cu flacăra”, transmite ISU Constanța.

Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, pompierfii anunță că personalul tehnic al obiectivului acționează pentru golirea instalației, iar forțele de intervenție continuă acțiunile de răcire.

Un pompier a fost rănit, miercuri, în timpul intervenției de stingere a incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari, bărbatul are traumatisme la picior și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța de un echipaj de SAJ Constanța.

De asemenea, încă o persoană a fost evaluată medical la fața locului, dar nu a necesitat transportul la spital.

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

Compania Rompetrol Rafinare transmite că incendiul izbucnit miercuri după-amiază la rafinăria Petromidia a avut loc în instalaţia de Hidrocracare Blândă, la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice și precizează că nu sunt victime.

Update: la fața locului, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase

Update Prima misiune a autospecialei transport roboți
 
La misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov. 

Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici  deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe. 

Info background: 

Autospecialele au in componență 4 roboți ( 2 cu motoare electrice și 2 cu motoare termice) și sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

Update: ISU Dobrogea anunță că nu sunt victime la Petromidia

Update: Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT

UPDATE: Garda de Mediu trimite laborator sa faca analize la Petromidia

Știre inițială: O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

Muncitorii care lucrau la rafinăria Petromidia în momentul producerii exploziei urmate de incendiu au fost evacuați.

Fumul gros produs de incendiu se vede de pe plaja de la Năvodari

Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului și nici dacă sunt victime.

Acesta este al doilea incident în ultima lună produs la Petromidia, după ce, în a doua jumătate a lunii mai două persoane au căzut într-un bazin. Unul dintre cei doi angajaţi, un bărbat, a murit la scurt timp, iar femeia fusese dusă la spital și a murit ulterior.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. 

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea.

Misiunea este în dinamică

 

 

 

×
Subiecte în articol: explozie petromidia