x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O femeie din Vișeul de Jos a fost atacată de soț: „Fetiţa mi-a spus: tati te omoară!”. Profiler FBI: „Românii au încă mentalitatea că femeia și-o caută”

O femeie din Vișeul de Jos a fost atacată de soț: „Fetiţa mi-a spus: tati te omoară!”. Profiler FBI: „Românii au încă mentalitatea că femeia și-o caută”

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2023   •   13:30
O femeie din Vișeul de Jos a fost atacată de soț: „Fetiţa mi-a spus: tati te omoară!”. Profiler FBI: „Românii au încă mentalitatea că femeia și-o caută”
Sursa foto: antena3CNN

Un bărbat a intrat intenționat cu mașina de teren în autoturismul în care se aflau soția și fiica sa, apoi a bătut-o pe femeie în plină stradă. În pofida agresivității de care a dat dovadă, a fost emis doar un ordin de protecție temporar împotriva soțului.

„Fetiţa mi-a spus: tati te omoară!". Femeia din Vişeu de Jos atacată de soţ cu maşina rupe tăcerea

Întâmplarea a fost surprinsă pe o cameră de supraveghere iar victima a povestit întâmplarea la Antena3 CNN. 

Soțul a fost aproape să-și omoare soția și fiica de 9 ani dar organele legii au decis să-l lase în libertate. 

El a lovit intenționat cu mașina sa autovehiculul în care se aflau soția și fiica sa, după care a bătut-o cu pumnii și picioarele pe femeie, în plină stradă. 

Însă anchetatorii au emis doar un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile. 

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere sunt şocante. În trei secunde, maşina de teren condusă de bărbat se loveşte violent de cea în care erau soţia şi fiica. 

"El a sunat-o pe fetiţă şi i-a zis în felul următor: "Sun-o pe maică-ta să vină să te ia, că eu o omor".

Fata m-a sunat pe mine plângând, "Mami m-a sunat el, aşa s-a exprimat, şi mi-a zis să vii să mă iei, că el te omoară. Am zis "Vin imediat", am întors, că eram în centru în Vişeu de Sus, am mers la fată, am luat-o în maşină şi am mers către casă.

Soţul staţiona în faţa casei unor vecini. În momentul în care m-a văzut în maşină şi conştient fiind că am fost după fată, a accelerat maşina, ne-a lovit frontal, după care fetiţa speriată a ieşit din maşină, strigând "Tati, ce-ai făcut?", a povestit femeia, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Camera de supraveghere a suprins şi momentul bătăii. Se vede în plan îndepărtat, dincolo de cele două maşini staţionate, cum individul îşi loveşte soţia cu bestialitate. 

Femeia povesteşte că din mâinile lui ar fi scăpat-o câţiva vecini. 

"Eu am coborât din maşină, mi-am, dat jos centura, iar în momentul acela a început să mă atace, să mă lovească cu pumnii, cu picioarele, m-a dat cu capul de maşină. 

Am primit numeroase lovituri la coaste, la cap, mâini, după care au venit vecinii de acolo în ajutor. 

Intenţia lui a fost să mă lovească şi primul lucru pe care l-a făcut a sărit la bătaie, nicidecum să vadă dacă fetiţa e bine", mai spune mama fetei. 

Femeia a depus plângere şi speră ca legea să fie aplicată. 

Poliţia a comunicat oficial că s-a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi tentativă de omor. 

Procurorii spun însă altceva: se cercetează un accident rutier produs din culpă, deci nimic cu intenţie. Iar bărbatul din imagini a fost lăsat în libertate. 

Profiler FBI: "Sunt două tentative de omor. Românii încă mentalitatea că femeia și-o caută"

Mihaela Brooks, profiler FBI, a vorbit la Antena 3 CNN, despre profilul bărbatului din Vișeu de Jos, care a intrat intenționat cu mașina în autoturismul în care se aflau soția și fetița sa.

Ea spune că este foarte grav că în țara noastră încă mai există mentalitatea că femeia este cea care îl provoacă pe bărbat.

"Sunt două tentative de omor. Una este spre soție și alta spre copil. Eu nu înțeleg cum nu se arestează o astfel de persoană imediat. Mai grav este că foarte mulți români încă au mentalitatea aceasta că femeia și-o caută, femeia l-a provocat.

Trebuie schimbată nu numai mentalitatea, dar legislația în sine", spune Mihaela Brooks.

Ea spune că bărbatul este foarte periculos.

"Ordinele de protecție, trebuie date în primul rând, imediat. Acești oameni, trebuie observați. Acest individ trebuie să fie la pușcărie pe viață, chiar dacă nu au murit soția și copilul. Este foarte periculos, mai ales ținând cont că are și copilul acolo. Gelozia nu este o scuză pentru ceea ce a făcut. Va fi în continuare periculos, mai ales că este și apărat social de comunitate. Trebuie arestat pe loc", explică profilerul FBI.

Dacă sunteţi victimă a violenţei domestice sau martor al unor astfel de abuzuri, puteţi cere ajutor la numărul de telefon 0 800 500 333. Serviciul este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24. 

În ajutorul victimelor sunt pregătite să intervină 42 de echipe formate din specialişti din mai multe instituţii ale statului, echipe aflate atât în Bucureşti cât şi în toate cele 41 de judeţe ale ţării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vișeul de Jos

×
Subiecte în articol: Vişeu de Jos agresor femeie copil fbi