x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de porci

Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de porci

07 Noi 2022   •   18:05
Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de porci

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în județul Timiș. Subprefectul Sorin Ionescu a anunțat că acesta vizează o fermă din localitatea Pădureni.

Subprefectul județului Timiș Sorin Ionescu a anunțat luni apariția unui nou focar de pestă porcină africană de proporții.

„Pădureni este comuna timișeană care înregistrează un nou focar de pestă porcină în județ, fiind vorba de o fermă ce deține peste 42 de mii de porcine”, a transmis subprefectul.

Acesta a convocat luni o ședință de urgență a membrilor Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Timiș, în cadrul căreia va supune aprobării măsurile ce se impun în conformitate cu normativele europene.

Potrivit ANSVSA, la sfârșitul săptămânii trecute era active în România 47 de focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, 44 sunt la nivelul gospodăriilor populației și 3 focare la nivelul exploatațiilor comerciale.

Este vorba de o exploatație comercială din județul Timiș, cu 39.191 de capete de porcine, confirmată în data de 11 octombrie, una din din județul Iași, cu 19.983 de capete de porcine, confirmată în data de 25 octombrie, și o alta tot din județul Iași, cu 3.566 de capete de porcine, confirmată în data de 27 octombrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pestă porcină fermă timiş