x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Garnitură CFR blocată într-un tunel. Călătorii au stat ore întregi în căldură: "Iaşiul e trenul groazei întotdeauna" 

Garnitură CFR blocată într-un tunel. Călătorii au stat ore întregi în căldură: "Iaşiul e trenul groazei întotdeauna" 

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2023   •   15:45
Garnitură CFR blocată într-un tunel. Călătorii au stat ore întregi în căldură: "Iaşiul e trenul groazei întotdeauna" 
Sursa foto: Facebook I Tele M Iași

Un tren cu pasajeri a rămas blocat într-un tunel după ce s-a defectat locomotiva.

"Trenul groazei, Iaşiul e trenul groazei întotdeauna." Revoltă în rândul călătorilor după ce o garnitură CFR a rămas blocată într-un tunel

Acesta a plecat, duminică, din gara Iași și s-a oprit în apropierea localității Bârnova. În tren se aflau persoane vârstnice, femei gravide, copii. Acesta a juns după 10 ore în Capitală, potrivit observator.news.ro.

Imaginile surprinse de călători arată că o parte din pasageri coboară din vagoane, în timp ce așteaptă înlocuirea locomotivei. Problema a fost rezolvată în circa 90 de minute, timp în care oamenii au trebuit să suporte temperaturi ridicate. O altă locomotivă i-a transportat apoi la gara din Bârnova, unde au așteptat alte câteva ore. 

Călător: "S-a oprit în tunel şi am stat în tunel o oră şi jumătate. Oamenii sunt revoltaţi pe bună dreptate. Vreau să merg pe banii mei să iau o sticlă de apa. De unde să o iau?" 

"Trenul groazei, Iaşiul e trenul groazei întotdeauna." 

Eduard Marin, reporter Observator"Trenul a pornit din Iaşi la ora 14:00, iar la 30 de minute distanţă s-a oprit brusc şi a rămas blocat într-un tunel timp de mai bine de o oră. Sute de pasageri au aşteptat venirea unei alte locomotive iar într-un final trenul a ajuns la Capitala după miezul nopţii cu 190 de minute întârziere." 

Condiţiile în care oamenii au călătorit au fost de coşmar. Geamuri blocate, care se puteau deschide doar cu cheia şi aer condiţionat stricat - totul într-o perioadă de caniculă. 

Călător"Demisia, să-şi dea demisia. Am stat la Barnova 3 ore, să-şi dea demsia toţi. Au plecat cu locomotiva stricată din Iaşi. Să dea banii la oameni înapoi. Am ieşit din vagoane că muream de cald, că au oprit în tunel până în Barnova." 

"Erau copii de un an jumate, doi ani. Asta e ceva de neînţeles."

Călător: "Exact în tunel am rămas acolo."

Reporter: "Ce aţi făcut în tot acest timp?" 

Călător: "Am stat şi am tot aşteptat, până s-au dat telefoane, până s-a remediat."   

Întârzierea mare a trenului i-a determinat pe mulți călători să caute cazare ori să cumpere alte bilete de avion deoarece au pierdut legăturile către alte destinații. 

×
Subiecte în articol: iasi tren tunel CFR calatori