x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Genți de voiaj și jucării contrafăcute, găsite în containere venite din China în Portul Constanța

Genți de voiaj și jucării contrafăcute, găsite în containere venite din China în Portul Constanța

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   22:15
Genți de voiaj și jucării contrafăcute, găsite în containere venite din China în Portul Constanța

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud au găsit vineri în două containere venite din China genți de voiaj și jucării contrafăcute, în valoare de peste 280.000 de lei.

Inspectorii vamali au verificat vineri mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparținea unei societăți comerciale cu sediul în București.

Ca urmare a controlului, inspectorii au descoperit 1.108 bucăți genți de voiaj din material textil marca „Ella Icon”, bunuri nedeclarate la autoritatea vamală.

Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 244.000 de lei.

Tot vineri, în timpul unui alt control efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit tot din China, dar pentru o firmă din Ucraina, inspectorii vamali au descoperit 30 de mașinuțe electrice cu acumulatori pentru plimbat copiii, cu însemnele mărcii „Jeep”, succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată.

Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 37.000 de lei.

Autoritatea vamală a reținut atât gențile, cât și jucăriile, în vederea confiscării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: genti voiaj jucării