x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gorj: Profesori, audiaţi la DGA

Gorj: Profesori, audiaţi la DGA

de Gabriela Mladin    |    08 Iul 2014   •   14:49
Gorj: Profesori, audiaţi la DGA

După audierea elevilor de la Şcoala Generală din Bustuchin, a venit rândul profesorilor să dea cu subsemnatul în faţa ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie din Gorj. De la preşedintele comisiei de evaluare până la asistenţii care au supravegheat elevii, au fost chemaţi să spună ce s-a întâmplat la evaluarea naţională. O altă informaţie din rândul anchetatorilor vine să complice şi mai mult lucrurile: imaginile din timpul examenului au fost schimbate, elevii find puşi să simuleze susţinerea evaluării, pentru a se vedea apoi că totul s-a desfăşurat corect.

Şase profesori au venit marţi la DGA Gorj, fiind citaţi ca suspecţi în dosarul de fraudă la examenul de evaluare naţională. “Este vorba despre o sesizare de fraudă la examenul de evaluare, asistenţii din clase ştiu ce s-a întâmplat în timpul examenului, eu ca preşedinte al comisiei nu am nicio implicare, dar dacă se confirmă acuzaţi că elevii au copiat şi au fost lăsaţi să se întâmple acest lucru, îmi asum răspunderea şi penal şi nepenal”, a declarat Claudiu Terescu, directorul Şcolii Generale din Bustuchin, preşedinte şi al comisiei de examen.
Imagini false din timpul examinării!

Profesorii admit faptul că elevii s-au inspirat în clase, însă, unii de la alţii. “Da, există această suspiciune că elevii s-au inspirat, că au vorbit între ei, nu suntem perfecţiunea întruchipată”, a admis Ion Pană, profesor asistent.

Anchetatorii susţin că şi după ce examenul a fost fraudat, imaginile de pe camerele de supraveghere din timpul examenului au fost schimbate. Adică, pentru a nu se vedea ce s-a întâmplat în timpul examinării, au fost contrafăcute imaginile. În acest moment, anchetatorii deţin două seturi de imagini din timpul evaluării. Pe cele reale le-au recuperat din computer, iar cele înaintate oficial de anchetatorilor sunt, de fapt, false.

Despre această situaţie, profesorii audiaţi au declarat că nu ştiu nimic. Ancheta DGA este încă la început, după ce va veni şi rezultatul percheziţiei informatice, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj vor lua şi măsurile care se impun.

×