x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Grădina Zoologică Brașov intră în Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor

Grădina Zoologică Brașov intră în Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   18:30
Grădina Zoologică Brașov intră în Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor

Grădina Zoologică Brașov devine prima grădină zoologică din România care a obținut acreditarea și s-a alăturat Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA).

EAZA este o organizație recunoscută la nivel internațional, care reunește peste 400 de grădini zoologice și acvarii din întreaga Europă și din alte zone ale lumii. Această asociație promovează colaborarea între instituții pentru a îmbunătăți standardul de îngrijire a animalelor, conservarea speciilor și educația publicului.

Grădina Zoologică Brașov a fost supusă unei riguroase perioade de evaluare și monitorizare pentru a îndeplini cerințele stricte ale EAZA.

„Primirea Grădinii Zoologice din Brașov în această prestigioasă organizație reprezintă o garanție a standardelor ridicate pentru bunăstarea și îngrijirea animalelor și a programelor educative pentru vizitatori pe care echipa noastră le-a derulat în ultimii 10 ani. Totodată, ne creează posibilitatea implicării grădinii noastre în programele de reproducere și conservare a animalelor, derulate la nivel european”, informează Consiliul Local Brașov.

“Aceasta este o realizare extraordinară pentru echipa noastră și pentru toți cei implicați în misiunea noastră de a proteja și conserva viața sălbatică. Suntem încântați să ne alăturăm EAZA și să colaborăm cu alte instituții zoologice de renume din Europa pentru a avansa în munca noastră de conservare și educație. Dorim să exprimăm sincere mulțumiri administrației publice locale pentru sprijinul neîncetat în această inițiativă și pentru susținerea în dezvoltarea Grădinii Zoologice Brașov. De asemenea, dorim să le mulțumim tuturor celor care au avut un rol important în această realizare, de la echipa noastră dedicată de îngrijitori și personal administrativ la partenerii noștri, voluntari și, nu în ultimul rând, vizitatorilor noștri”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologică Brașov.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gradina zoologica asociatie