x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Greva STB continuă. Negocierile lui Nicușor Dan cu sindicaliștii au eșuat

Greva STB continuă. Negocierile lui Nicușor Dan cu sindicaliștii au eșuat

21 Ian 2022   •   19:03
Greva STB continuă. Negocierile lui Nicușor Dan cu sindicaliștii au eșuat
Sursa foto: Hepta

Bucureștiul va rămâne paralizat după ce negocierile dintre liderii sindicatului STB și primarul general Nicușor Dan au eșuat.

La finalul discuțiilor, sindicaliștii l-au acuzat pe edil că face politică și că n-ar fi interesat să rezolve problemele oamenilor.

Liderul sindical al STB, Vasile Petrariu, l-a acuzat pe primarul general că nu a dorit cu adevărat aceste negocieri..

„Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția că președintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat. Domnul primar general n-a stat cu noi nici măcar un minut. N-a intenționat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declarații și poziții belicoase, care incită și instigă nu ajută cu nimic.

În faza asta în care conflictul a escaladat, măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real. Ne ducem la salariați să le transmitem această mare realizare. Așteptăm de la tribunal decizia de astăzi.

Mii de scuze. Oamenii să înțeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduși în această situație de conducerea STB SA, de poziția primarului general, de faptul că primarul general face politică.”, a declarat Vasile Petrariu la Antena 3.

Tribunalul Bucureşti a decis, astăzi, încetarea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti (STB), întrucât aceasta este ilegală. Hotărârea instanţei nu este definitivă dar este executorie.

 

Liderul de sindicat STB, după întâlnirea cu Nicușor Dan: ”Domnul primar nu a stat niciun minut cu noi. Escaladează conflictul”

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan