x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Grup infracțional organizat, specializat în spălare de bani, surprins de Poliție

Grup infracțional organizat, specializat în spălare de bani, surprins de Poliție

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   11:30
Grup infracțional organizat, specializat în spălare de bani, surprins de Poliție

Un grup infracțional închiria autoturisme de lux inexistente, în Marea Britanie. Prejudiciul se ridică la 200.000 de lire sterline.

Polițiștii din Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au făcut, miercuri, 31 de percheziții domiciliare, în județele Vâlcea, Sibiu, Călărași și Olt, într-o cauză privind constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea de bani. 28 de mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări areieșit că, în perioada iulie 2021 – octombrie 2023, persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup organizat infracțional, având ca scop transferul repetat, deținerea și folosirea de sume de bani, provenite din înșelăciuni comise în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate.

Întreaga activitate infracțională a persoanelor bănuite s-ar fi desfășurat pentru ascunderea și disimularea adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de lire sterline.

Mai multe sume de bani și bunuri au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea a 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din județul Vâlcea, pentru 24 de ore.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grup infractional autoturisme lux