x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hotelul de Gheață Bâlea Lac, deschis într-o formă minimalizată din cauza temperaturilor ridicate

Hotelul de Gheață Bâlea Lac, deschis într-o formă minimalizată din cauza temperaturilor ridicate

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2023   •   22:30
Hotelul de Gheață Bâlea Lac, deschis într-o formă minimalizată din cauza temperaturilor ridicate

S-a deschis Hotelul de Gheață Bâlea Lac. Din cauza condițiilor meteorologice, lucrările au fost întrerupte. „Construcția” a fost dată în funcțiune într-o formă minimalizată și va fi finalizată după Revelion.

„Din cauza condițiilor meteorologice, lucrările la Hotelul de Gheață au fost întrerupte. a fost dată în funcțiune într-o formă minimalizată și va fi finalizată după Revelion. La fel cum s-a întâmplat în majoritatea sezoanelor trecute, Moș Crăciun a reușit și în acest an să aducă turiștilor dornici de aventură și inedit un nou Hotel de Gheață în căldarea glaciară a Lacului Bâlea. Primele camere, precum și restaurantul/barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeți ori simpli vizitatori, pragul acestui obiectiv special fiind deja trecut de câțiva zeci de turiști ce și-au petrecut mini-vacanța de Crăciun la munte, în binecunoscuta zonă a Masivului Făgăraș”, potrivit unui comunicat de presă.

Deocamdată, aventurierii ce doresc să vină la Hotelul de Gheață „ART&ICE” de la Bâlea Lac vor putea admira deja patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheață realizate de echipa artistului Eugen Petri.

„Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheață, însă am marea bucurie să vă anunț că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă și gheață pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca și pe Regina Maria a României. În momentul de față lucrăm la punerea în operă din gheață și zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranță cea mai mare iubitoare, susținătoare și colecționară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”, spune Eugen Petri.

Temperaturile neobisnuit de mari în zona muntoasă afectează lucrările la noul Hotel de Gheață, chiar și la sfârșitul lunii decembrie.

„În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficiența acestora nu a fost tocmai cea dorită. În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activității de edificare ceva mai devreme. Aceste decizii depind de evoluția temperaturilor și instalarea unei ierni autentice, măcar în varful muntelui. Din păcate, de câțiva ani buni și aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani. Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede și vă asigur că facem eforturi ca experiența trăită la Hotelul de Gheață Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă”, afirmă Arnold Gunter Klingeis, inițiator al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hotel gheata