x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Apel disperat din Giurgiu: „- Arde tare! Mama a rămas înăuntru! Flăcările sunt foarte mari! Nu pot să intru! Veniți repede!”

Apel disperat din Giurgiu: „- Arde tare! Mama a rămas înăuntru! Flăcările sunt foarte mari! Nu pot să intru! Veniți repede!”

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   11:16
Apel disperat din Giurgiu: „- Arde tare! Mama a rămas înăuntru! Flăcările sunt foarte mari! Nu pot să intru! Veniți repede!”
Sursa foto: FB IGSU

Pompierii giurgiuveni au fost solicitați să intervină la un incendiu din comuna Malu. Oamenii de la fața locului au anunțat că proprietara în vârstă de 88 de ani nu a reușit să iasă din imobil. Povestea salvării bătrânei din incendiu a fost prezentată pe pagina de Facebook IGSU.

„Dispecer: - Băieți grăbiți-vă! În casă se află o persoană! Nu s-au evacuat toți! Cei de acolo nu pot intra, flăcările sunt prea mari!

Șeful turei: - Ajungem într-un minut! Marius și Alex, voi intrați în casă! Trebuie să o găsim pe femeie cât mai repede!

Salvatorii giurgiuveni erau în drum spre Malu, acolo unde ardea o casă, iar proprietara nu reușise să iasă. Toți se întrebau ce vor găsi la fața locului și știau un singur lucru: că trebuie să intervină rapid.

"- Arde rău! Mama a rămas înăuntru, vă rog să o salvați" a strigat fiul bătrânei, când au ajuns pompierii.

Le-a mai spus că aceasta are 88 de ani și că se deplasează cu dificultate.

Acoperișul ardea ca o torță, iar casa era plină de fum. Marius și Alex au luat aparatele de respirat și au intrat. De afară, Alin se asigura că aceștia sunt în siguranță și încerca să vadă pe fereastră unde se află femeia.

"- Mamaie, ne auzi? Suntem de la pompieri!" striga el. Fără răspuns ...

Prin fumul dens, salvatorii nu s-au oprit din căutat. Au comunicat în permanență până când au găsit-o.

"- Este inconștientă, dar respiră! S-a intoxicat cu fum" a spus unul dintre pompieri.

Au luat-o în brațe și au ieșit imediat din casă, sub privirile fiului și ale vecinilor care se rugau ca aceasta să fie bine.

A fost preluată imediat de ambulanță și de paramedicii SMURD care i-au acordat primul ajutor și au transportat-o la spital.

Abia la finalul misiunii, când incendiul a fost stins, pompierii au răsuflat ușurați. Au salvat o viață, iar acest lucru nu îl vor uita niciodată!

Felicitări, Alin, Marius, Alex și tuturor pompierilor care au intervenit la acest caz!, aceasta e povestea intervenției prezentată pe pagina de Facebook a IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

×
Subiecte în articol: incendiu ISU Giurgiu