x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu puternic pe Valea Doftanei în zona Barajului Paltinu. Pompierii se luptă să stingă 12.000 de mp de pădure.

Incendiu puternic pe Valea Doftanei în zona Barajului Paltinu. Pompierii se luptă să stingă 12.000 de mp de pădure.

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   17:48
Incendiu puternic pe Valea Doftanei în zona Barajului Paltinu. Pompierii se luptă să stingă 12.000 de mp de pădure.
Sursa foto: ISU Prahova

Un puternic incendiu a izbucnit marți pe Valea Doftanei, în județul Prahova, afectând 12.000 de metri pătrați de pădure. Flăcările au făcut ravagii în zona Barajului Paltinu, iar echipajele de pompieri se luptă în prezent să localizeze și să stingă incendiul.

La fața locului, 14 pompieri lucrează fără încetare pentru a opri propagarea flăcărilor. Incendiul a afectat litiera pădurii, doborâturi și vegetație uscată, ceea ce face intervenția mai dificilă.

Eforturile de stingere au fost îngreunate de accesul dificil la locul incendiului, iar pompierii au fost nevoiți să utilizeze o barcă pentru a ajunge la zona afectată. Ei au la dispoziție două autospeciale de primă intervenție, o autospecială de comandă și o autospecială de stingere pentru a face față situației.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova monitorizează îndeaproape evoluția incendiului și coordonează eforturile de intervenție, în speranța că flăcările vor fi stinse cât mai curând.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×