x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu de vegetație în Timiș. Șase hectare, în flăcări!

Incendiu de vegetație în Timiș. Șase hectare, în flăcări!

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2023   •   16:40
Incendiu de vegetație în Timiș. Șase hectare, în flăcări!
Sursa foto: ISU Timiș

Pompierii din Sânnicolau Mare au intervenit cu două autospeciale  pentru stingerea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș, în localitatea Dudeștii Vechi, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, pe două bălți uscate, cu mai multe focare.

Pompierii din Sânnicolau Mare au intervenit duminică după-amiază cu două autospeciale de stingere pentru stingerea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș, în localitatea Dudeștii Vechi, transmite ISU Timiș.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ șase hectare, pe două bălți uscate, cu mai multe focare. De asemenea, având în vedere schimbarea frecventă a direcției vântului a existat pericolul de propagare a incendiului la locuințele din apropiere. Totodată, unul dintre focare s-a manifestat pe un canal de stufăriș cu lungime de doi km, zonă în care sunt cuiburi de fazani și căprioare.

În sprijinul lor a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

„Facem apel către cetațeni să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice. Nu puține au fost situațiile în care incendiile de miriști și vegetație uscată s-au extins la fondurile forestiere, fiind lichidate cu eforturi susținute ale pompierilor militari, voluntarilor și comunităților locale”, se arată în anunțul ISU Timiș.

Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile constituie contravenţii şi se poate sancţiona contravențional cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie isu timis