x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiul de la Constanța: Un copil în arest la domiciliu. 150 de apartamente arse. Sunt ridicate mașinile avariate

Incendiul de la Constanța: Un copil în arest la domiciliu. 150 de apartamente arse. Sunt ridicate mașinile avariate

18 Dec 2021   •   19:25
Incendiul de la Constanța: Un copil în arest la domiciliu. 150 de apartamente arse. Sunt ridicate mașinile avariate

Mașinile avariate în incendiul produs în această săptămână la Constanța au început să fie ridicate. Furnizorii de utilități lucrează pentru refacerea blocului afectat de flăcări, transmite Primăria Constanța.

Cei de la regia de apă acționează pentru refacerea instalației de apă. Ei sunt ajutați de echipele furnizorului de energie să pornească hidrofoarele și pompele de apă, astfel încât cele două scări ale blocului, cele afectate mai puțin de incendiu, să poată beneficia de apă potabilă.

Tot sâmbătă a început ridicarea mașinilor distruse de flăcări. În urma lor, intervin echipele de curățenie.

În continuare, cele trei scări ale blocului sunt păzite atât de polițiștii locali și de cei de la Poliția Municipiului. Nu se intră în imobil decât cu aprobarea acestora.

„În continuare, ii asigurăm pe locatarii afectați de incendiu de tot sprijinul municipalității. Dacă nu și-au rezolvat situația locativă, îi putem ajuta”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Potrivit primăriei, luni, la solicitarea Asociației de proprietari, firme avizate ANRE vor veni pentru evaluarea situației și pregătirea planului de intervenție pentru ca imobilul să poate fi, din nou, racordat la gaze și energie electrică.

„Tot luni, președintele asociației de proprietari va deschide un cont bancar pentru donații”, a mai anunțat prrimăria.

Conform unui bilanț al ISU Constanța, în urma incendiului izbucnit în parcarea blocului au fost afectate 150 de apartamente. De asemenea, 37 de mașini au fost distruse.

Suspecți în acest caz sunt doi copii, de 13 și 15 ani. Minorul de 15 ani a fost plasat în arest la domiciliu.

 

×
Subiecte în articol: incendiu constanţa