x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Începe maratonul vaccinării anti COVID-19 în Capitală

Începe maratonul vaccinării anti COVID-19 în Capitală

07 Mai 2021   •   09:28
Începe maratonul vaccinării anti COVID-19 în Capitală
Sursa foto: Hepta

Maratonul vaccinării anti-COVID din Capitală începe astăzi, de la ora 16.00 și se va încheia luni, 10 mai, ora 8.00. Acesta se va desfășura la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Vor participa circa 1.200 de voluntari, medici, asistenţi medicali, rezidenţi, studenţi medicinişti.

Vor fi 260 de medici, 300 de asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de imunizare iar Biblioteca Naţională dispune de zece cabinete.

"Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii - la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete.

În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi. Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP.

Primăria ne-a ajutat şi cu autobuzele care vin spre cele două locaţii, să vină cu o frecvenţă mai mare şi să circule şi noaptea", a spus Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Se va organiza un studio video la Sala Palatului, de unde vor avea loc transmisiuni live, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului.
Totodată, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, etc.



"Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (...) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului", anunţa Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

"Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă", a scris edilul general pe Facebook.

×
Subiecte în articol: maratonul vaccinarii