x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident tragic la Brașov. Un jandarm a împușcat un scandalagiu beat

Incident tragic la Brașov. Un jandarm a împușcat un scandalagiu beat

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   14:00
Incident tragic la Brașov. Un jandarm a împușcat un scandalagiu beat

Un jandarm din Brașov a deschis focul asupra unor scandalagii beți aflați într-un cămin cultural. Un bărbat a fost împușcat în picior.

Doi jandarmi au mers, duminică noaptea, în localitatea Cuciulata, unde un grup de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice făceau scandal și agresau mai multe persoane la Căminul Cultural. Din primele estimări ale jandarmilor, în conflict au fost implicate 14 persoane.

„La un moment dat, a avut loc o pană de curent, moment în care majoritatea participanților au ieșit în curtea imobilului, iar persoanele recalcitrante au început să adeseze injurii forțelor de ordine, unul dintre jandarmi fiind lovit de un bărbat. În încercarea de aplanare a conflictului, jandarmii au folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără a se reuşi calmarea situaţiei, grupul devenind mai agresiv. În acel moment, unul dintre jandarmi, după efectuarea somației, a tras un foc de avertisment în plan vertical. Pentru că existau agresiuni față de forțele de ordine, jandarmul a tras cu arma asupra unuia dintre agresori, glonțul lovindu-l pe acesta în zona piciorului”, informează Jandarmeria Brașov.

A fost chemată imediat o ambulanță, iar până la sosirea acesteia, cei doi jandarmi i-au dat primul ajutor bărbatului rănit.

„Acesta a fost ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Facem precizarea că bărbatul se află în afara pericolui. Cazul a fost preluat de polițiști pentru continuarea verificărilor. De asemenea, sub coordonarea procurorului de caz, se fac cercetări pentru infracțiunea de ultraj”, a adăugat sursa citată.

×
Subiecte în articol: jandarm impuscat