x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Covasna a sistat căutarea pilotului planorului dispărut în august

ISU Covasna a sistat căutarea pilotului planorului dispărut în august

10 Sep 2015   •   19:08
ISU Covasna a sistat căutarea pilotului planorului dispărut în august

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a anunţat joi că sistează, până la noi ordine, căutarea pilotului planorului dispărut luna trecută.

Comandatul instituţiei, col. Gyorgy Alfons, a declarat joi că a informat Ministerul Afacerilor Interne cu privire la sistarea căutărilor pe teritoriul judeţului, precizând că misiunea urmează să fie reluată la ordinul conducerii de la Bucureşti ori în cazul în care apar noi informaţii.

'Am avut o misiune de salvare în primele şapte zile după dispariţia planorului, apoi de căutare (...) Noi am propus sistarea căutărilor în judeţul Covasna, chiar azi am făcut un raport, pentru că a trecut mai mult de o lună de la dispariţie şi nu mai ştim pe unde să-l căutăm. Efectiv am bătut toate traseele montane cu sprijinul colegilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la Poliţie şi Jandarmerie, al Vânătorilor de Munte din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi al celorlalte unităţi militare din judeţ. Am avut sprijin şi din partea instituţiilor civile, Direcţia Silvică, ocoale silvice private, Salvamont prin Asociaţia Alpin Sport, Clubul AutoCrono, care ne-a ajutat cu autoturisme şi personal pe traseele mai puţin practicabile (...) Am avut mai multe informaţii care nu s-au confirmat, pentru că a existat o tendinţă a oamenilor de a ne veni în ajutor (...) Misiunea a fost încheiată până la noi ordine, vom acţiona numai dacă vor apărea noi ordine, noi informaţii sau dacă vom fi sesizaţi din partea populaţiei', a declarat col. Gyorgy Alfons, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului ISU Covasna, pilotul dispărut a fost căutat pe aproape 90% din teritoriul judeţului Covasna, mai puţin în pădurile tinere, unde accesul este foarte greu din cauza desişului, însă aceste zone au fost vizualizate de la înălţime. Gyorgy Alfons a mai spus că misiunea nu a fost uşoară, mai ales în zonele montane din estul şi nordul judeţului.

Pilotul Mircea Crăciun din Sfântu Gheorghe, considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, a dispărut în data de 6 august a.c. după ce şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul. El a fost căutat până acum în mai multe judeţe din ţară, printre care Braşov, Harghita, Covasna, Argeş, Buzău, Bacău, Vrancea şi Prahova, în cadrul acţiunii fiind mobilizate efective impresionate.

×