x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La Bâlea Lac se va oficializa prima cununie din acest an în singura biserică de gheaţă din ţară

La Bâlea Lac se va oficializa prima cununie din acest an în singura biserică de gheaţă din ţară

22 Ian 2018   •   10:58
La Bâlea Lac se va oficializa prima cununie din acest an în singura biserică de gheaţă din ţară

Doi români se vor căsători, pe 10 februarie, în singura biserică de gheaţă din ţară, cea aflată la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, potrivit reprezentanţilor complexului de gheaţă de aici. 

Acesta este primul eveniment programat în acest an în Biserica de Gheaţă. 

"Cei doi, care se vor cununa în Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, nu sunt creştin ortodocşi. Au mai avut loc şi alte cununii şi slujbe de botez, în anii trecuţi, în Biserica de Gheaţă", a declarat Daniel Corbu, reprezentant al complexului de gheaţă de la Bâlea. 

Cei doi miri care au preferat Biserica de Gheaţă pentru cununie vor da petrecerea de după aceasta într-una din cabanele din apropiere, nu au ales să se cazeze în Hotelul de Gheaţă aflat lângă ineditul lăcaş de cult. 

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschisă pentru turişti duminică şi va fi binecuvântată de câţiva preoţi, vineri, 26 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES. 

"La fel ca şi în anii trecuţi, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac va avea un caracter ecumenic, accesul fiind permis oricărui vizitator, indiferent de credinţă sau orientare religioasă. După binecuvântarea preoţilor diferitelor confesiuni, Biserica de Gheaţă va putea găzdui diferite evenimente, publice sau cu caracter privat. (În anii din urmă, la acest inedit lăcaş de cult s-au desfăşurat câteva botezuri, cununii religioase, concerte de muzică religioasă, seri de rugăciune etc.)", se arată în comunicat. 

Biserica de Gheaţă a fost ridicată pentru prima dată în 2007, în sălbăticia Munţilor Făgăraş, la Bâlea Lac, chiar pe locul unde Nicolae Ceauşescu plănuia să îşi ridice hotelul numit Palatul Cristal. Primul eveniment religios din această biserică a fost botezul lui Christoff, băiatul patronului Hotelului de Gheaţă. 

Biserici de gheaţă se află în foarte puţine locuri din lume, mai ales în ţările nordice. 

Accesul la complexul turistic de gheaţă de la Bâlea Lac, unic în România, se face doar cu telecabina. Turiştii pot merge cu maşina pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil transportul pe cablu. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea, costă 60 de lei de persoană. Stratul de zăpadă înregistra luni, la Bâlea Lac, 166 de centimetri, iar temperatura este de -10 grade Celsius. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cununie la balea lac