x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vor fi refăcute cu prioritate secțiile non-covid

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vor fi refăcute cu prioritate secțiile non-covid

02 Oct 2021   •   15:37
La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vor fi refăcute cu prioritate secțiile non-covid

Primăria Municipiului Constanța, de comun acord cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase, a hotărât prioritizarea refacerii secțiilor non-covid imediat ce anchetatorii vor permite accesul în incintă.

De asemenea, laboratorul și farmacia spitalului vor fi repuse în funcțiune în cel mai scurt timp, după ce au fost securizate ieri, imediat după neutralizarea incendiului, anunță Primăria municipiului.

„Am decis să prioritizăm repunerea în funcțiune a secțiilor non-covid ale Spitalului de Boli Infecțioase, dat fiind că sunt servicii de o importanță crucială (HIV, meningită, hepatită), pe care doar această unitate le poate oferi, iar bolnavii nu pot fi preluați de alte unități medicale. Sperăm ca în cel mai scurt timp aceste secții să redevină operaționale. Redeschiderea secției COVID nu este oportună în acest moment, trebuie să așteptăm finalizarea anchetei și aflarea cauzei producerii incendiului”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Personalul auxiliar va reveni în spital, acesta urmând a fi susținut cu resurse umane și materiale pentru repunerea secțiilor non-covid în funcțiune. Secția covid va rămâne închisă până la finalizarea cercetării și identificarea unei eventuale legături între incendiu și surplusul de oxigen inerent tratamentului în

Mediafax

×