x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Argeș. Mai multe persoane au ajuns la spital și 50 de oi au murit după un tratament împotriva scabiei

Tragedie în Argeș. Mai multe persoane au ajuns la spital și 50 de oi au murit după un tratament împotriva scabiei

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2024   •   22:20
Tragedie în Argeș. Mai multe persoane au ajuns la spital și 50 de oi au murit după un tratament împotriva scabiei

5 bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 57 de ani au ajuns la spital, sâmbătă, intoxicați, după ce au spălat oile de la o fermă din Moșoaia, județul Argeș, cu o substanță chimică împotriva scabiei. Mai mult de 50 de oi au murit.

Polițiștii din Pitești au fost sesizați, sâmbătă, că la o fermă de animale din localitatea Moșoaia, mai multe persoane acuză stare de rău, după ce ar fi folosit o substanță chimică pentru spălarea ovinelor.

Au mers acolo polițiști de investigații criminale, ordine publică, dar și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și Biroului pentru Protecția Animalelor.

Primele verificări arată că cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 57 de ani, s-ar fi intoxicat, în urma spălării ovinelor cu o substanță chimică folosită pentru combaterea scabiei.

Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital.

Totodată, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine.

Cercetările continuă, la fața locului fiind prezente și echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, fiind solicitat, de asemenea, și sprijinul reprezentanților Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare Argeș.

×
Subiecte în articol: scabie argeş oi