x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai mulți tineri, prinși noaptea pe vârf de munte, în Munții Buzăului. Au fost salvați de jandarmi

Mai mulți tineri, prinși noaptea pe vârf de munte, în Munții Buzăului. Au fost salvați de jandarmi

05 Sep 2021   •   12:10
Mai mulți tineri, prinși noaptea pe vârf de munte, în Munții Buzăului. Au fost salvați de jandarmi

Mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, care participau la o drumeție în Munții Buzăului, au fost surprinși de venirea nopții. Pentru că erau dezorientați și nu mai știau traseul de întoarcere, au fost ajutați de jandarmi să coboare în siguranță.

Potrivit Jandarmeriei Române, trei fete și trei băieți au plecat sâmbătă într-o drumeție în Munții Buzăului. Și-au propus să meargă pe Vârful Penteleu și au reușit, doar că noaptea i-a prins pe vârf de munte.

„Erau dezorientați și nu mai știau să urmeze traseul de întoarcere. Un lucrător din cadrul Stației Meteo Penteleu, văzând că tinerii au nevoie de ajutor, a anunțat dispeceratul de jandarmi despre situația turiștilor”, susțin jandarmii.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu a luat legătura cu unul dintre tineri pentru a-i transmite să nu părăsească zona stației meteo, până la sosirea jandarmilor.

În scurt timp, jandarmii au ajuns la cei șase tineri, care erau în stare bună și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tinerii au fost dusși în siguranță la locul unde își lăsaseră mașinile, înainte de a începe ascensiunea.

„Entuziasmul parcurgerii unei drumeții montane nu trebuie să lase în plan secund siguranța. Tocmai de aceea este foarte important ca, înainte de orice drumeție montană, să vă informați despre condițiile meteo, despre dificultatea și durata trraseului. Și, tot pentru siguranță, este necesar să plecați la drum având un echipament corespunzător pentru un traseu montan”, au transmis jandarmii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvati de jandarmi