x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Taxe mai mari la oficierea căsătoriei într-un oraș din România

Taxe mai mari la oficierea căsătoriei într-un oraș din România

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   16:15
Taxe mai mari la oficierea căsătoriei într-un oraș din România
Sursa foto: Hepta

Taxele pentru oficierea căsătoriei vor crește începând din 2024 într-un oraș din România.

Se vor majora astfel taxa pentru  ficierea căsătoriei în zile nelucrătoare, precum și taxa pentru deplasarea ofițerului de stare civilă în afara sediului.

Autoritățile locale din Constanța au lansat în consultare publică proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023, privind stabilirea impozitelor și taxelor în anul 2024.

Taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare (sâmbătă, duminică și sărbătorile legale) va fi de 500 de lei, față de 350 de lei, în prezent.

Taxa de deplasare a ofițerului de stare civilă pentru oficierea căsătoriei în afara sediului Serviciului Stare Civilă (grădini publice, parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber) se va majora de la 1.500 la 2.500 de lei, scrie focuspres.ro.

"Este imperios necesară modificarea cuantumului acestor taxe", se arată în proiect, întrucât cheltuielile de organizare, întreținere şi funcționare a activității Serviciului Stare Civilă au crescut în perioada 2014 - 2023, ca urmare a contextului macroeconomic.

Consiliul Local Constanța a adoptat, în data de 31 august 2023, proiectul pentru stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța pentru anul 2024.

×
Subiecte în articol: casatorie taxa zile nelucratoare constanta