x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost dat în folosinţă Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor

A fost dat în folosinţă Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   21:40
A fost dat în folosinţă Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor care va funcţiona în cadrul ISU Maramureş a fost inaugurat sâmbătă, şeful DSU, Raed Arafat, precizând că acesta va facilita o mai bună operativitate a gestionării situaţiilor de criză.

"Clădirea va găzdui şi dispeceratul integrat - Ambulanţă şi Pompieri. Există acest model în ţară, în alte judeţe - Mureş, Hunedoara. Dispeceratele integrate întotdeauna duc către o eficienţă mai mare în răspuns", a precizat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, după inaugurare.

Potrivit acestuia, impactul deciziilor în caz de necesitate va fi mult mai eficient.

"Această clădire va asigura integrare pentru activităţile de zi cu zi, prin dispeceratul integrat, şi o integrare pentru luarea deciziei, pentru gestionarea datelor, informaţiilor şi a situaţiei, în cazul în care apare o situaţie mai gravă: inundaţii, necesitatea de evacuare. Deciziile vor fi luate mai rapid, mai eficient", a explicat Raed Arafat.

În opinia lui, centrul de la Baia Mare poate constitui un exemplu şi pentru alte judeţe.

"Fiecare judeţ ar trebui să dezvolte spaţii adecvate pentru conducerea intervenţiei în judeţul respectiv. Mulţi funcţionează în spaţii nepotrivite, în spaţii care nu permit acest lucru. Astăzi, la Maramureş, putem să spunem că se dă un exemplu. (...) Fiecare judeţ trebuie să ia acest exemplu, să facă un astfel de centru de conducere a intervenţiei şi pentru situaţiile curente şi pentru situaţiile deosebite", a spus şeful DSU.

Raed Arafat a subliniat însă că sistemul de intervenţie trebuie îmbunătăţit, iar mentalitatea trebuie schimbată, pentru o mai bună eficienţă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: maramures centru intervenţii