x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureş: Trafic rutier restricţionat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munţii Gutâi

Maramureş: Trafic rutier restricţionat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munţii Gutâi

29 Oct 2017   •   14:11
Maramureş: Trafic rutier restricţionat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munţii Gutâi

Traficul rutier pe DJ 184 prin Pasul Rotunda din Munţii Gutâi a fost restricţionat, duminică, din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a ninsorii, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţul Maramureş, Dan Bucă.

"Măsura de restricţionare a traficului rutier pe DJ 184 a fost impusă de prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, împreună cu administratorul drumului judeţean şi poliţia rutieră (...). Pe DJ 184 se circulă pe un singur sens, pe un sector al drumului, unde sunt doi copaci aplecaţi spre drum, sub greutatea zăpezii. Circulaţia este fluidizată de echipaje ale poliţiei rutiere. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la drumurile judeţene pentru curăţarea părţii carosabile. Măsura de restricţionare a circulaţiei rutiere pe DJ 184 se menţine până la finalizarea intervenţiei de îndepărtare a copacilor în pericol de prăbuşire", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, la faţa locului se află echipe de intervenţie pentru a tăia copacii aplecaţi spre carosabil şi în vecinătatea domeniului schiabil Cavnic din Munţii Gutâi.

"Vântul a suflat în rafale puternice şi mai există pericolul de prăbuşire a copacilor. Se intervine pentru a elimina orice posibilă prăbuşire a copacilor aflaţi sub greutatea zăpezii" a mai spus Dan Bucă.

El a arătat că, în ultimele ore, în zona montană a judeţului Maramureş a nins iar pe alocuri rafalele de vânt au avut o intensitate ridicată. Zăpadă apoasă depusă pe crengile copacilor aflaţi în vecinătatea carosabilului a aplecat crengile până în apropierea drumului.

Pe drumurile naţionale şi judeţene care traversează Munţii Gutâi şi Pietrosul Rodnei se circulă în condiţii de iarnă. AGERPRES

×