x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Migranţi identificaţi cu drona în zona Curtici

Migranţi identificaţi cu drona în zona Curtici

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   12:20
Migranţi identificaţi cu drona în zona Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, județul Arad, au depistat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu ajutorul dronei, 13 cetăţeni din diverse state afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Curtici au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau pe câmp, în direcția statului vecin.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat către locul unde se aflau persoanele și cu ajutorul dronei din dotarea Sectorului Poliție de frontieră Curtici, la aproximativ 100 de metri față de linia de frontieră, aceștia au reușit interceptarea migranților.

Întrucât nu își justificau prezența în zonă, migranții au fost duși la sediul instituției pentru verificări suplimentare.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre 9 cetățeni din Bangladesh, 2 cetățeni din Pakistan, un afgan și un indian.

În acest caz, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: migranti drona