x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: 25 de migranți găsiți ascunși într-un TIR la Nădlac II

Arad: 25 de migranți găsiți ascunși într-un TIR la Nădlac II

de Redacția Jurnalul    |    14 Sep 2023   •   21:45
Arad: 25 de migranți găsiți ascunși într-un TIR la Nădlac II

25 de cetățeni străini au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II ascunși într-un TIR care transporta electrocasnice. Aceștia intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Joi dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui TIR înmatriculat în Germania şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electrocasnice pe ruta Turcia-Olanda.

În urma controlului făcut, polițiștii au descoperit, în interiorul containerului transportat, 25 de cetățeni străini.

În cadrul verificărilor, polițiștii au stabilit că este vorba de cetățeni din Siria şi Irak, care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Miercuri, în jurul orei 1.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în localitatea Jimbolia, cinci cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Câteva ore mai târziu, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, la aproximativ 50 m de frontiera cu Serbia, alţi cinci cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că cetățenii străini din ambele cazuri sunt nouă din Nepal și unul din Pakistan şi au vârste cuprinse între 21 și 39 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: migranti tir