x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Migranţii sosesc în valuri la graniţa de vest a României

Migranţii sosesc în valuri la graniţa de vest a României

28 Mar 2017   •   16:34
Migranţii sosesc în valuri la graniţa de vest a României

Un nou val de migranţi a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Nu mai puţin de 31 de cetăţeni străini, care provin din Siria, Irak, Iran şi Pakistan, şi care încercau să pătrundă ilegal pe teritoriul ţării, cu scopul de a ajunge în vestul Europei, au fost opriţi ieri, 27 martie 2017, la graniţa cu Serbia, scrie pressalert.ro.

În jurul orei 11.15, oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Secţiei 8 de Poliţie Oraviţa, au depistat în apropierea localităţii Ticvaniu Mare 14 migranţi. În urma verificărilor s-a stabilit că grupul era format din cinci bărbaţi şi patru femei cu vârste cuprinse între 23 şi 50 de ani, alături de care se aflau cinci minori cu vârste de la 3 la 11 ani, provenind din Siria, Irak şi Iran. 

Tot ieri au fost surprinse la graniţa de vest alte 13 persoane care se deplasau dinspre Serbia, spre România, pe direcţia localităţii Răcăşdia. 

Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Năidaş au stabilit că era vorba de sirieni, doi bărbaţi şi cinci femei, cu vârste între 25 şi 65 de ani, dar şi şase minori, cel mai mic având doar 1 an. De lucru serios au avut şi poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, din judeţul Timiş, care, pe raza localităţii Gaiu Mic, au prins patru pakistanezi care au vârste între 18 şi 26 de ani. În toate cele trei cazuri, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetatenii straini fiind preluati de echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

×