x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale  15 copaci rupți de vijelie la Hunedoara. Mii de oameni au rămas fără curent electric

 15 copaci rupți de vijelie la Hunedoara. Mii de oameni au rămas fără curent electric

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   09:49
 15 copaci rupți de vijelie la Hunedoara. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Peste 4.300 de consumatori din județul Hunedoara au rămas fără curent electric, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ca urmare a codului roșu de vijelii. 15 copaci au fost rupți și o curte a fost inundată.

Ca urmare a avertizărilor meteorologice - cod portocaliu și cod rosu emise pentru județul Hunedoara, reprezentanții ISU au primit 40 de apeluri prin care se solicita intervenția echipajelor de urgență.

Astfel, 60 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit în 17 localități: Deva, Petroșani, Călan, Hațeg, Sarmizegetusa, Teliucu Inferior, Teliucu Superior, Lăpugiu de Jos, Ohaba, Ilia, Fizeș, Boholt, Salasu de Sus, Paroș, Orăștioara de Sus, Chitid și Bretea Mureșană.

Trei acoperișuri au căzut pe autoturisme sau alte construcții, 15 copaci au căzut pe căi rutiere, au fost semnalate două avarii la rețele stradale de energie electrică (risc incendiu) și o curte a fost inundată.

4.350 de consumatori au rămas fără curent electric.

De asemenea, circulația a fost restricționată DN 68 Hațeg - Caransebeș și alte 8 drumuri județene au fost blocate.

La ora transmiterii știrii., 4 intervenții sunt în desfășurare, pompierii acționând pentru segmentarea și înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil în localitățile Peșteana, Bretea Streiului și Petroșani și pentru remedierea unei situații de urgență semnalată în localitatea Zeicani, unde mai multe fire de curent electric sunt desprinse de pe stâlpii de electricitate.

Pentru fenomenele meteorologice periculoase (Cod Roșu) care au fost prognozate s-au emis 2 mesaje RO-ALERT, pentru zonele vizate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vijelie hunedoara