x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Minivacanța de 1 Mai la mare. Cât de pregătit este litoralul pentru turiști

Minivacanța de 1 Mai la mare. Cât de pregătit este litoralul pentru turiști

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   16:15
Minivacanța de 1 Mai la mare. Cât de pregătit este litoralul pentru turiști

Mai sunt câteva zile până la minivacanța de 1 Mai dar stațiunile de pe litoralul românesc nu sunt pregătite să primească turiști.

Deși lucrările de amenajeare sunt departe de a fi terminate, prețurile la cazare sunt mult mai mari față de  anul trecut. Zeci de baruri de pe plajă și toalete vor rămâne închise. 

Cu toate astea, sunt așteptați circa 75.000 de turiși în acest weekend. Ofertele includ 60.000 de locuri de cazare la Costinești, dintre care 80% sunt rezervate. Și unitățile de cazare din Mamaia sunt pline. 

Prețurile cele mai accesibile sunt la Costinești, unde o noapte costă 150 de lei, în timp ce la Mamaia și Vama Veche acestea pornesc de la 250 de lei pe noapte.

Totodată, drumul spre mare va fi afectat de lucrările de consolidare a podului de la Fetești, începute în urmă cu patru luni. Astfel că pe un tronson de un kilometru se va circula pe o singură bandă, pe ambele sensuri de mers. 

Partea bună este că CFR Călători a anunțat suplimentarea trenurilor spre litoral în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023. Garniturile de tren vor pleca din oră în oră din Capitală dar costul biletului va fi mai mare față de anul trecut. Acesta va fi de 80 de  lei pentru un adult, pe ruta București-Mangalia. Studenții beneficiază de 50% reducere. 

Litoralul românesc nu este pregătit pentru minivacanța de 1 Mai

 

 

×
Subiecte în articol: 1 mai minivacanţa litoral