x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Minore bătute și obligate să se prostitueze în mai multe județe din țară

Minore bătute și obligate să se prostitueze în mai multe județe din țară

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   18:30
Minore bătute și obligate să se prostitueze în mai multe județe din țară

Polițiștii și procurorii au făcut miercuri mai multe percheziții și au dus la audieri patru membri ai unei grupări care ar fi racolat mai multe fete, unele minore, pe care le-au fi agresat și le-ar fi obligat să se prostitueze în mai multe județe din țară.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată și procurorii DIICOT au făcut miercuri 6 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, municipiul Slobozia și în municipiul Constanța. De asemenea, au pus în executare 4 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, membrii grupării, care anterior ar fi desfășurat activități infracționale pe linie de proxenetism, fapte pentru care au fost cercetați și condamnați, ar fi inițiat un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Aceștia ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat la practicarea prostituției. Unul dintre membrii grupării ar fi avut rolul recrutării victimelor minore prin intermediul unor rețele de socializare, pe care le inducea în eroare că își dorește relații sentimentale cu acestea.

Ulterior, tinerele ar fi fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități de pe teritoriul României, situate în județele Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

În cazul uneia dintre minore, în vârstă de 15 ani, care ar fi fost răpită de către membrii grupării din județul Hunedoara și cazată într-un apartament închiriat în județul Ialomița, ar fi fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică în vederea determinării ei la practicarea prostituției. În condițiile în care victima ar fi refuzat în mod constant, ar fi fost violată de către unul dintre traficanți.

O altă minoră care ar fi fost supusă în mod frecvent unor agresiuni fizice ar fi încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost, prin trecerea dintr-un balcon în altul, la un nivel superior al unui imobil.

La una dintre adresele percheziționate, a fost identificată o victimă a traficului de minori, care a fost preluată, împreună cu fiul său nou-născut, de reprezentanții DGASPC Constanța, în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri.

4 persoane bănuite au fost duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.

perchezitii

×
Subiecte în articol: perchezitii grupări prostitutie