x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Minune la Iași. Ce a spus copilul de 3 ani când s-a trezit din comă, după ce a fost aruncat pe geam de mamă

Minune la Iași. Ce a spus copilul de 3 ani când s-a trezit din comă, după ce a fost aruncat pe geam de mamă

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2023   •   21:45
Minune la Iași. Ce a spus copilul de 3 ani când s-a trezit din comă, după ce a fost aruncat pe geam de mamă

Copilul de 3 ani din Botoșani, care a fost aruncat pe geam de mamă, s-a trezit din comă.

Primele cuvinte ale micuţului de trei ani care s-a trezit miraculos din comă, după ce a fost aruncat de la etaj de propria mamă, la Botoşani

El se află internat la Spitalul Sfânta Maria din Iași și a fost detubat, a deschis ochii și chiar a vorbit cu tatăl său. Gabriel va fi trimis, săptămâna viitoare, la un centru de recuperare neuromotorie din Capitală. 

"Starea pacientului acum este ameliorată. Este detubat, respiră singur, nu este ventilat mecanic, stabil hemodinamic, reacționează la stimuli. Verbalizează câteva cuvinte cu tatăl. Tatăl a fost emoționat pentru că, copilul i-a cerut mâncare, a spus papa ceea ce înseamnă un pas înainte.

Medicii au fost rezervați în prognostic pentru că traumatismul a fost extrem de sever cu cădere de la înălțime. Dar având în vedere că în fiecare zi copiii noștri ne surprind și au puterea să învingă orice durere și orice prognostic rezervat, acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță", a spus Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

Mama are 23 de ani și s-a aruncat de la fereastra unui hotel, luna trecută, împreună cu cei doi copii, de 2 și 3 ani. Unul dintre ei a murit.. Ea a fost salvată de popmpieri și dusă la spital. Femeia este arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de violență în familie, omor și tentativă de omor.

"A început așa dintr-odată să vorbească, să spună câteva cuvinte, cum vorbea el în limba lui. Că nu vorbea destul de clar. Prima dată a spus papa și tata", povesteşte Alexandru Babii.

Gabriel va fi transferat de la Iaşi la un centru de recuperare neuromotorie din București.

Iași

 

×
Subiecte în articol: botosani iasi geam mama copil coma