x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Moartă la câteva zile după naștere, în urma inflamației sânilor

Moartă la câteva zile după naștere, în urma inflamației sânilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   10:51
Moartă la câteva zile după naștere, în urma inflamației sânilor

O femeie de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu la câteva zile după ce a născut la un spital privat în urma unei inflamații a sânilor, cauzată de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu spun că pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aceasta născuse în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară. Ea s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie.

„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați (proces inflamator cauzat de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare a unei femei care alaptează - n.r.). I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate”, spune Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ulterior, femeia a revenit la SCJU Sibiu, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă, „cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme”.

„I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat”, mai spune Bălău. Astfel, a fost declarat decesul femeii.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, aceasta fiind procedura standard în astfel de cazuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: moarta nastere inflamatie sâni