x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea unei primării din Vaslui

Muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea unei primării din Vaslui

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2023   •   20:44
Muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea unei primării din Vaslui

O bombă pentru aruncător de calibrul 82 milimetri și un proiectil perforant trasor, calibrul 32 milimetri, muniție neexplodată din timpul celui de-al doilea război mondial, au fost descopterite, joi, în curtea unei primării din Vaslui, de muncitori care efectuau săpături cu un buldoexcavator.

„Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, în localitatea Epureni, comuna Duda-Epureni. Primul element de muniţie a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări/săpături cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni”, transmite ISU vaslui.

Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate și alte elemente de muniție.

„După aproximativ o oră și jumătate pirotehniștii vasluieni au mai găsit încă un proiectil. Pirotehniștii au transportat la depozitul special construit, o bombă pentru aruncător (calibrul 82 milimetri) și un proiectil perforant trasor (calibrul 32 milimetri)”, se menționează în informarea ISU Vaslui.

Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară într-un poligon special amenajat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: munitie ISU