x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Navă din Ucraina, arestată în apele teritoriale române pentru pescuit ilegal

Navă din Ucraina, arestată în apele teritoriale române pentru pescuit ilegal

18 Apr 2017   •   14:43
Navă din Ucraina, arestată în apele teritoriale române pentru pescuit ilegal

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au surprins o navă ucraineană, la 40 de mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, care pescuia ilegal în zona economică exclusivă a României.

Totul s-a întâmplat pe data de 15 aprilie, în jurul orei 06.00, când polițiștii de pe nava MAI 2110 au surprins ambarcațiunea ucraineană cu ajutorul aparaturii de termoviziune.

"Comandantul ambarcațiunii cu patru cetățeni din Ucraina la bord s-a supus somațiilor legale inițiate de nava Gărzii de Coastă, permițând polițiștilor de frontieră să urce la bord pentru efectuarea controlului specific. La bordul acesteia a fost descoperită o cantitate însemnată de pește din specia calcan, precum și mai multe plase de pescuit tip setcă, pentru care cei în cauză nu aveau documentele legale", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Astfel, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 16 plase de pescuit în lungime totală de 1.536 metri și cantitatea de 447 kilograme calcan în stare proaspătă, în valoare totală de 17.687 lei, ce a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Totodată, ambarcațiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, patru cetățeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 și 40 de ani, au fost predați în data de 17.04.2017 autorităților ucrainene în vederea continuării  cercetărilor.

Sursa: reporterntv.ro

×