x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan reacționează la criticile premierului Nicolae Ciucă. Ce spune edilul general al Capitalei

Nicușor Dan reacționează la criticile premierului Nicolae Ciucă. Ce spune edilul general al Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   15:26
Nicușor Dan reacționează la criticile premierului Nicolae Ciucă. Ce spune edilul general al Capitalei
Sursa foto: Hepta

Nicușor Dan vrea să discute cu PNL despre împărțirea bugetului între Primăria Generală și cele ale sectoarelor Capitalei, după ce premierul Nicolae Ciucă a transmis un avertisment de alcătuire a unui plan pentru a analiza dacă actualul edil va mai fi susținut în Consiliul General.

Nicolae Ciucă a însărcinat Organizația PNL București să conceapă un plan în 10 puncte, cu termene de implementare în prima parte a anului viitor, pentru Nicușor Dan și, în funcție de realizări, se va decide dacă va mai fi susținut în Consiliul General al Primăriei Capitalei. 

În replică, primarul general și-a evocat realizările. 
"Bineînţeles că am un plan în privinţa acestui oraş. De exemplu că am semnat 200 de milioane de euro pentru termie, de exemplu că dăm drumul la tramvaie, de exemplu că suntem în faza finală de achiziţie cu troleibuzele şi cu autobuzele electrice, de exemplu că am semnat atribuirea pentru semaforizare inteligentă. Toate acestea sunt realizări ale unui program cu care ne-am angajat şi cu care am venit în faţa cetăţenilor", a explicat primarul Capitalei. 

El este încrezător că va fi susținut în continuare în Consiliul General. 

"Această majoritate există, funcţionează. Cred că partidele de dreapta şi cu mine avem o obligaţie faţă de bucureşteni să ne respectăm programul cu care am candidat împreună, şi mai ales să nu lăsăm Bucureştiul pe mâna PSD".

Nicușor Dan spune că vrea să discute cu conducerea PNL despre buget.
"La Bucureşti există o coaliţie care funcţionează. Luni o să avem o şedinţă de consiliu general, o să vedeţi că proiectele care sunt depuse pe ordinea de zi o să treacă. Ele sunt propuse de primar, de viceprimarul de la PNL, de viceprimarul de la USR, această coaliţie funcţionează la Bucureşti. În ceea ce priveşte discuţia cu conducerea centrală a PNL, abia o aştept. Vreau să discutăm despre Bucureşti cu conducerea centrală a PNL. Vreau să discutăm despre buget, vreau să discutăm despre cum se împarte bugetul între Primăria Capitalei şi primăriile de sector, vreau vorbim despre toate aceste subiecte şi abia aştept această discuţie. Vreau să discutăm foarte serios ce facem cu oraşul ăsta", a reacționat acesta.

 

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan nicolae ciuca pnl buget capitala