x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan vrea să dea în folosință o nouă rută pentru trenul metropolitan

Nicușor Dan vrea să dea în folosință o nouă rută pentru trenul metropolitan

02 Aug 2022   •   14:28
Nicușor Dan vrea să dea în folosință o nouă rută pentru trenul metropolitan

O nouă linie de tren metropolitan ar putea circula pe ruta Gara de Nord - Pipera - Gara Obor din 2023, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

"Există o linie care circulă azi, este vorba de Gara de Nord - Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. Pe modelul ăsta o să mergem ulterior către celelalte ieşiri din Bucureşti, iar în ceea ce priveşte interiorul Bucureştiului, prima linie interioară pe care vrem să o facem este Gara de Nord-Pipera-Gara Obor.

S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol", a spus edilul general, la Digi 24.

Nicușor Dan speră că această rută să fie dată în folosință anul viitor. 

"Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat. Am făcut studiul de fezabilitate care descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construcţia peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni. Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul", a susţinut Nicuşor Dan.

×
Subiecte în articol: tren metropolitan nicusor dan