x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO: Ninsoare în munți. Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul și Transalpina

VIDEO: Ninsoare în munți. Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul și Transalpina

01 Iun 2021   •   12:17
VIDEO: Ninsoare în munți. Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul și Transalpina
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri încearcă să elibereze de zăpadă cele mai înalte șosele din România, Transfăgărășanul și Transalpina. Acțiunea este îngreunată de ninsoarea din ultimele zile.

 

Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul în condițiile în care pe șosea zăpada are o grosime de câțiva metri.

„Am fost adesea întrebați în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărășanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la șes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăța șoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteți bucura de frumusețea ei cât mai repede”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Utilajele acționează și pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Cele două șosele sunt închise din toamna anului trecut.

 Mediafax

×