x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O americancă trebuie să părăsească România în 15 zile

O americancă trebuie să părăsească România în 15 zile

08 Feb 2018   •   12:08
O americancă trebuie să părăsească România în 15 zile

O femeie cu cetăţenie americană, depistată de poliţişti că depăşise perioada legală de şedere în România, a fost obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile, a anunţat, joi, Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, femeia a fost identificată în timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, desfăşurată în data de 5 februarie. 

"În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată cu şedere ilegală o femeie de 56 de ani, din Statele Unite ale Americii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza convenţiilor internaţionale, având drept de şedere 90 zile, însă la expirarea valabilităţii perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de la imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligată să părăsească ţara în 15 zile, aplicându-i şi o amendă de 800 de lei. 

"De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de trei luni, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată", se mai menţionează în comunicatul Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: americanca fara viza in romania