x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Obiecte de cult cu Arsenie Boca au fost confiscate la Mănăstirea Prislop

Obiecte de cult cu Arsenie Boca au fost confiscate la Mănăstirea Prislop

16 Mai 2018   •   15:38
Obiecte de cult cu Arsenie Boca au fost confiscate la Mănăstirea Prislop
Sursa foto: Foto: Jurnalul

Peste 100 de icoane şi obiecte de cult, cu imaginea părintelui Arsenie Boca, au fost ridicate de poliţiştii din judeţul Hunedoara în urma verificărilor efectuate, timp de două zile, la comercianţii din zona Mănăstirii Prislop, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Hunedoara. 

Pe de altă parte, arădeanul care susţine că ar fi reprezentantul firmei din Marea Britanie ce ar deţine drepturile de proprietate asupra mărcii "Părintele Arsenie Boca" s-a aflat miercuri în zona Mănăstirii Prislop şi a reclamat pe numărul de urgenţă 112 că acolo se comercializează produse cu marcă protejată. 

"Poliţia Haţeg s-a deplasat la faţa locului, în urma sesizării primite. Ulterior, bărbatul a fost invitat la sediul Poliţiei Haţeg pentru a depune plângere", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Năstase. 

În ceea ce priveşte icoanele şi obiectele de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca, acestea au fost ridicate în perioada 12-13 mai, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii din Haţeg şi de către cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara. 

Cercetările în cazul obiectelor de cult ridicate se desfăşoară în trei dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrate, a precizat IPJ Hunedoara. 

"În cauză, cercetările continuă, iar la finalizarea acestora vor fi propuse măsurile legale sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente să supravegheze dosarele menţionate", se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara, remis miercuri AGERPRES. 

Referindu-se la faptul că o firmă ar deţine drepturile de proprietate asupra mărcii "Părintele Arsenie Boca", Episcopia Devei şi Hunedoarei a comunicat, săptămâna trecută, că va milita pentru apărarea imaginii şi numelui părintelui supranumit de credincioşi "Sfântul Ardealului". 

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei, părintele Gabriel Miricescu, a declarat, pe 10 mai, pentru AGERPRES, că părintele Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească şi nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei străine fiind catalogat ca o chestiune "total deplasată". AGERPRES

×
Subiecte în articol: arsenie boca