x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Operaţiune dificilă pentru transvazarea combustibilului din cisterna căzută de pe un pod la Chendu

Operaţiune dificilă pentru transvazarea combustibilului din cisterna căzută de pe un pod la Chendu

24 Mar 2018   •   13:00
Operaţiune dificilă pentru transvazarea combustibilului din cisterna căzută de pe un pod la Chendu

Circulaţia rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineaţa, pe DN13 (E60), în localitatea Chendu, judeţul Mureş, pentru transvazarea celor circa 30.000 de litri de motorină din cisterna care s-a prăbuşit, vineri seara, de pe un pod, în pârâul Nadeş, iar între timp se aşteaptă rezultatele probelor de laborator privind calitatea apei. 

Şefa Comisariatului Judeţean Mureş al Gărzii de Mediu, Annamaria Szekely, a declarat pentru AGERPRES că zona accidentului, situată în apropierea DN13 (E 60), în localitatea Chendu, a fost securizată de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş şi de cele al Poliţiei. Potrivit acesteia, operaţiunea este dificilă, având în vedere că cisterna este în poziţia verticală, iar soluţia găsită pentru transvazarea combustibilului în altă cisternă este una nu foarte confortabilă. 

Pentru evitarea unor incidente, şefa GMJ Mureş a precizat că echipele de intervenţie au luat decizia sistării alimentării cu gaz metan prin conducta aflată în apropierea accidentului, iar circulaţia rutieră este restricţionată. 

Annamaria Szekely a arătat că se aşteaptă rezultatul probelor de laborator prelevate de Apele Române pentru a se vedea dacă pârâul Nadeş, în care a căzut cisterna, şi Târnava Mică, în care se revarsă acest curs de apă, au fost afectate. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, sâmbătă, că, începând cu ora 10,15, pe DN13 la kilometrul 141+900 de metri, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, circulaţia rutieră a fost oprită, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autocisterne, traficul fiind oprit pe ambele sensuri de mers. 

O autocisternă care transporta aproximativ 30.000 de litri de motorină a derapat, vineri seară, şi a căzut de pe un pod, pe DN 13 (E 60), pe raza localităţii Chendu. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, mr. Cristian Virag, a declarat că şoferul cisternei a fost scos din cabină de către localnici, înainte de sosirea echipajelor de intervenţie, fiind apoi preluat de o ambulanţă aflată în trafic. La locul accidentului au intervenit două autospeciale ale Detaşamentului ISU Sighişoara şi un echipaj de la SVSU Bălăuşeri. AGERPRES

×