x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Opt angajați ai Ambulanței Neamț, reținuți pentru dare de mită

Opt angajați ai Ambulanței Neamț, reținuți pentru dare de mită

27 Mai 2022   •   14:23
Opt angajați ai Ambulanței Neamț, reținuți pentru dare de mită

Opt salariați ai substației Târgu Neamț a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind cercetați pentru că ar fi dat mită pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată.

DNA a anunțat că procurorii Serviciului teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a opt persoane, toate angajate pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț – Substația Târgu Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 2 – 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, prin intermediul unei inculpate, suma de 6.000 euro/persoană, în total 48.000 euro, pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată.

Din banii menționați, în 18 mai, o inculpată ar fi remis 40.000 de euro managerului și 8.000 de euro unei alte inculpate, însărcinate la vremea respectivă cu organizarea examenului.

Inculpații reținuți urmează să fie prezentați vineri Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că managerul și alte două inculpate sunt cercetați în stare de arest preventiv.

(sursa: Mediafax)

×