x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un oraș din România a devenit raiul cerșetorilor. Britanicii apelează la mila localnicilor

Un oraș din România a devenit raiul cerșetorilor. Britanicii apelează la mila localnicilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   17:30
Un oraș din România a devenit raiul cerșetorilor. Britanicii apelează la mila localnicilor
Sursa foto: bihoreanul.ro

Un oraș din România a fost invadat de cerșetori. Peste 120 de oameni apelează la mila publică, iar 90% dintre aceștia sunt din alte localități.

Astfel că un britanic a fost ridicat din centrul orașului, la sfârșitul lunii octombrie. Bărbatul are 57 de ani și este din New Castle.

"Prins în timp ce cerşea, cetăţeanul din Marea Britanie le-a spus poliţiştilor locali că umblă prin lume, că a aflat întâmplător de Oradea ca despre un oraş în dezvoltare şi a venit aici să îşi facă bani să poată pleca mai departe. Bărbatul a spus că are cazare asigurată în Oradea, nu doarme pe străzi şi că se va descurca", a explicat directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, pentru bihoreanul.ro.

Fiind la prima abatere, acesta a fost sancționat doar cu un avertisment însă chiar dacă ar fi primit o amendă, ar fi fost greu să o plătească. 

Este însă al doilea caz din ultima lună în care polițiștii locali descoperă un britanic la cerșit. 

La începutul lunii trecut, aceştia au fost solicitaţi să intervină la capătul de linie de la podul CFR, unde un alt bărbat apela la mila localnicilor. El a refuzat să fie dus la azilul de noapte, unde ar fi avut cazare, duș și o masă caldă. 

"Bărbatul, tot din Marea Britanie, era în stare de ebrietate și ieșise la cerşit. Acesta a fost reclamat la Poliţia Locală pentru că, beat fiind, tot intra pe linia de tramvai şi împiedica circulaţia garniturilor", a mai spus Samuel Milian.

El a recunoscut că trăiește din cerșit și a primit tot avertisment. Acesta a plecat la gară, părăsind orașul. 

Directorul Poliției Locale atrage atenția că numărul cerșetorilor din Oradea este în creștere. 

"După cum singuri povestesc, cerșetorii sunt atrași la Oradea de reclama făcută oraşului. Sunt convinşi că orădenii o duc mai bine și că îşi vor face bani mai uşor", precizează acesta. 

120 de cerșetori în evidențele autorităților locale

Cei mai mulți cerșetori veniți din afara țării sunt din Republica Moldova.

"În ultima perioadă am avut 15 astfel de cazuri. Vin şi apelează la mila publică, în parcările de supermarketuri sau în alte zone aglomerate", a explicat directorul.

Cei aflați la prima batere primesc avertisment și sunt sfătuiți să părăsească orașul. 

În fiecare zi, polițiștii locali primesc circa 30 de sesizări de la locuitori cu privire la persoanele care apelează la mila publică. Există circa 120 de cerșetori în evidențele autorităților, iar 90% dintre aceștia sunt din alte localități. 

 

 

×
Subiecte în articol: cerşetori britanici oradea