x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ore de recuperare după şcoala online

Ore de recuperare după şcoala online

de L. Budin    |    07 Oct 2020   •   10:27
Ore de recuperare după şcoala online

Redeschiderea şcolilor a pus în evidenţă golurile pe care cursurile online le-au lăsat în educaţia elevilor. După perioada dificilă cauzată de criza sanitară, orele de recuperare trebuie să fie o prioritate pentru toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ. Aceasta este principala concluzie rezultată în urma unei dezbateri online, organizată de fundaţia World Vision România.

 

La discuţii au participat actori-cheie din ţară – autorităţi locale, inspectori şi directori de şcoală, reprezentanţi ai federaţiilor de părinţi, psihoterapeuţi şi, bineînţeles, profesori. Toţi şi-au exprimat opiniile, la trei săptămâni după ce şcolile au fost redeschise.

Reprezentanţii World Vision atrag atenţia că, din cauza pandemiei, elevii din diverse cicluri au pierdut, în anul școlar 2019-2020, între 209 și 374 de ore, dacă nu au avut acces deloc la școala online. Însumate, orele pierdute reprezintă o treime din cursurile anului şcolar respectiv.

„În acest moment, una dintre soluţiile la această problemă este educaţia remedială”, spun cei de la World Vision. „Pentru a asigura un sprijin profesorilor care fac educație remedială la clasă, în aceste prime săptămâni din noul an școlar, o opțiune viabilă ar fi un sistem after-school susținut de stat”.

La rândul ei, fundaţia continuă, din octombrie, în mediul rural, programul „Școală după şcoală”, beneficiari fiind peste 5.000 de copii. Se oferă o masă caldă și ore de recuperare şcolară, în regim de after-school. Acolo unde acestea nu se pot derula, din cauza cazurilor de îmbolnăvire sau din lipsa măsurilor de siguranţă, se acordă tichete de masă sau masa la pachet pentru acasă, concomitent cu ore de recuperare online, urmate de vizite de monitorizare.

La dezbatere, s-au mai discutat şi despre importanţa competenţelor informatice ale cadrelor didactice şi despre necesitatea achiziţionării de echipamente digitale.

 

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiecte în peste 300 de şcoli din mediul rural.

 

 

 

 

×