x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Paramedic al ISU Bistriţa-Năsăud, desemnat "Salvatorul de onoare al anului 2017"

Paramedic al ISU Bistriţa-Năsăud, desemnat "Salvatorul de onoare al anului 2017"

16 Sep 2017   •   21:50
Paramedic al ISU Bistriţa-Năsăud, desemnat "Salvatorul de onoare al anului 2017"

Paramedicul bistriţean Cătălin Moldovan a fost desemnat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă "Salvatorul de onoare al anului 2017", a anunţat sâmbătă ISU Bistriţa-Năsăud, pe pagina de socializare a instituţiei.

Distincţia a venit ca urmare a intervenţiei avute de plutonierul major Cătălin Moldovan, alături de un alt paramedic bistriţean, plutonierul major Ambrozie Acu, pentru salvarea a două persoane implicate într-un grav accident rutier produs la sfârşitul lunii mai a acestui an, pe raza localităţii Bonţida din judeţul Cluj.

"În timp ce se întorcea de la un curs de prim ajutor, organizat la Centrul de Formare şi Perfecţionare din municipiul Cluj-Napoca, colegul nostru a ajuns la locul accidentului înaintea echipajelor de intervenţie şi, fără să stea nicio clipă pe gânduri, a oprit să le ajute pe cele două victime aflate în maşina avariată. Conducătorul auto, o persoană de sex feminin, avea membrele inferioare prinse în caroseria autovehiculului, iar pasagerul, o persoană vârstnică, prezenta traumatisme şi leziuni grave. Salvatorul bistriţean a pătruns în autoturism pentru a verifica starea celor două victime şi, cu ajutorul colegului pompier şi al unui echipaj SAJ, a reuşit extragerea persoanei de sex masculin din autoturismul implicat în accident. Cea de a doua victimă, rămasă încarcerată, a putut fi extrasă doar cu ajutorul echipajului de descarcerare, însă, până la sosirea acestuia, colegul nostru a reuşit să o stabilizeze", precizează ISU Bistriţa-Năsăud, în mesajul postat pe Facebook.

La două luni după accident, cele două victime au luat legătura cu paramedicul bistriţean pentru a-i mulţumi.

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, Cătălin Moldovan este unul dintre cei mai apreciaţi paramedici bistriţeni, care a reuşit să ducă la bun sfârşit sute de intervenţii de-a lungul celor peste zece ani de activitate.

"De la începutul carierei militare în domeniul situaţiilor de urgenţă, acesta a reuşit să ducă la bun sfârşit sute de intervenţii, în urma cărora tot atâtea persoane au fost salvate, fiind unul dintre cei mai apreciaţi paramedici din comunitatea noastră. Suntem onoraţi că, din miile de salvatori români, paramedicul bistriţean a fost desemnat 'Salvatorul de onoare al anului 2017' ", mai arată ISU Bistriţa-Năsăud. AGERPRES

×